Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky

  

certici-zdroj-www.farnostsumperk.cz.jpg

Hudry, hudry. Čertíci už se nad Tylovicemi houfují.....

Snad přijde i Mikuláš...

 

Zajímavá vernisáž v Zubří

Budete-li mít cestu do Zubří, nenechejte si ujít výstavu keramického kroužku místních školáků, kteří vytvořili repliku kachlových kamen. Je moc krásná a je dominantou výstavy nazvané Krása a teplo středověku, která je v Muzeu na Petrohradě otevřena až do 1. prosince 2011. 

kaja-2.jpg

Replika kachlových kamen z Hradiska. 

kaja.jpg

Vernisáže expozice Krása a teplo středověku se zúčastnila i Karolína Holčáková z osmé třídy. Na snímku ukazuje kachli, kterou zhotovila.

Text a foto: DTA

Našeho draka vydražil Ivo Hanáček

 

Jak Tylovickou dětskou agenturu informovala  Lenka Vičarová, ředitelka kulturní agentury TKA, tylovického draka vydražil na pátečním Všesvatském jarmarku  radní města Ivo Hanáček. Děkujeme panu Hanáčkovi, že si zrovna vybral dílko z Tylovic a přispěl tak pro dobrou věc. Představte si, že se za draky vydražilo 4 500 korun, které byly napůl rozděleny mezi sdružení Iskérka a Domov Kamarád. Těší nás, že se Tylovjánek podílel na prospěšné věci.

(DTA) 

diplom.jpg

 

Vyhráli jsme!

Tylovjánek.cz se zúčastnil soutěže o největšího podzimního draka a vyhrál!

Náš drak měřil tři krát čtyři metry a když jsme ho nesli do Informačního centra na rožnovském náměstí, byl problém ho dostat dovnitř přes dveře.  Naštěstí se to podařilo. A když nám  pak v pátek paní moderátorka na Všesvatském jarmarku blahopřála k prvnímu místu, protože náš drak byl opravdu největší, a  lidi nám tleskali, tak jsme měli velkou radost. Zatímco s ostatními draky se představily rožnovské školy, my jsme byli jediní, kteří přišli jen tak. Prostě za Tylovice, abychom je a našeho Tylovjánka zpropagovali.

Dobré, ne?

 Naty Slováková, Kája Božáková

 

tylov1.jpg

Drak byl téměř tak velký jako jedna stěna našeho dětského pokojíčku.

tylov2.jpg

S drakem na první procházce...

drak-tylovjanek-3.jpg

Se zhotovením draku pomáhali i naši bráškové.

         Foto: Lenka Božáková - 3x

tyl.2.jpg

Naty s diplomem pro Tylovjánka. Vlevo Pavel Jakubík, dramaturg kulturního programu Všesvatského jarmarku a vpravo Lenka Vičarová, ředitelka T - klubu - kulturní agentury, která jarmark pořádala a mj. připravila soutěž o největšího draka.

tyl-interviu.jpg

Naty byla pozvána na pódium, kde ji paní moderátorka Zuzanka Vašková vyzpovídala.

Foto: Lukáš Perutka, šéfredaktor Spektra Rožnovska

 

 

 

 

                                                              Sobota 22.10.2011

Soutěž o největšího podzimního draka! 

 Zúčastněte se soutěže rožnovské TKA a vyrobte draka z jakéhokoliv materiálu. Přijďte s ním do čtvrtka 20.října do Informačního centra v Rožnově. Svého obrovského podzimnímo draka můžete odevzdat i o den později - v pátek 21.října - přímo do stánku s označením SOUTĚŽ na Všesvatském jarmarku na rožnovském náměstí.

Čím více draků bude z Tylovic, tím lépe! 

(nat)  

HC Bobři zvou na školu v bruslení!

V týdnu od 19. do 23. září zve HC Bobři Valašské Meziříčí vždy od 15.30 do 16.30 hodin na Školu bruslení, která se uskuteční na místním zimním stadiónu. Všechny hodinové lekce jsou zdarma.

Škola bruslení je určena pro děti od školky po školáky bez ohledu na věk. „Zájemci mohou školu navštěvovat denně nebo jen když jim to čas dovolí,“ řekl trenér hokejové přípravky Aleš Veselý.

Malí bruslaři si musí na lekce vždy přibalit několik věcí. „Postačí jim však jen brusle, pevné rukavice, chrániče – pokud mají, nápoj a ochranná přilba. Ta pro začátek postačí lyžařská, cyklistická a podobně. Hlavně musí na stadion přijít s chutí si pořádně zabruslit,“ dodal Aleš Veselý.

Chcete, aby se vaše děti naučily bruslit za asistence trenérů mládežnických týmů? A nebo máte v plánu děti přihlásit do hokejové přípravky? Tak nyní máte jedinečnou příležitost, která se bude opakovat zase až příští rok.

Bližší informace zodpoví Aleš Veselý na telefonním čísle 720 333 613.


(mar)

 

foto-archiv-hc-bobri-valasske-mezirici.jpg

Foto: Archív HC Bobři

 

POZVÁNKA NA PUTOVÁNÍ S BROUČKY  

brouci.jpg

V pátek 23.září 2011 v 18.30hodin se uskuteční v Dřevěném městečku Valašského muzea v přírodě Šestnácté podzimní putování s broučky Valašským královstvím. Lampionový průvod vychází od hudebního altánku v parku a poté se přesune do Dřevěného městečka v muzeu, kde bude bohatý program pro děti.

V Janíkově stodole můžeme zhlédnout Duhovou pohádku. Činoherní představení s loutkami podle literární předlohy Daniely Fischerové zahrají Kamil Koula a Kristina Smudová. Na palouku dřevěného městečka bude Divadlo V batohu vyprávět o línem broučkovi a v komorním amfiteátru nejmladší členové divadelní a ohňové společnosti Historika předvedou fantazijní představení Magická světla. Takže je na co se těšit.

broucek_postavicka.jpg

 

Výzva pro kamarádky a kamarády z Tylovic!

Chcete-li začít putování s broučky hromadným odchodem z Tylovic, přijďte na 18.hodinu k tylovické prodejně Stihl. Těšíme se na Vás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

(Kar)

 

lampy.jpg

 

Řidiči, projíždějte Tylovicemi opatrně!!!!

Není to tak dávno, co se Tylovická dětská agentura podílela na sčítání aut a dalších motorových vozidel, která projedou Tylovicemi.  Za den jich bylo téměř pět tisíc! Ostatně o této aktivitě si můžete přečíst v MFDNES ze dne 5.9.2011

Řidiči, projíždíte-li Tylovicemi, jeďte, prosím, opatrně. Bojíme se, aby nedošlo k neštěstí jako ve Valašských Kloboukách, kde prvňáčka v pondělí 5.září krátce před osmou hodinou ranní srazilo na přechodu pro chodce auto.

Tylovjánek

Tylovská drogérie pomohla k reklamě webům :

tylovice.cz a tylovjanek.estranky.cz

V pátek 2. září paní prodavačka tylovské Drogérie Věra Černotová vyvěsila  letáček, který pomůže k rozvoji sledovanosti www.tylovice.cz a www.tylovjanek.estranky.cz.

Redakce MTA a TDA paní Věrce moc děkují a obracejí se na další fanoušky, kdyby věděli o vhodném místě pro umístění dalších letáků, ať nám dají echo. MOC DĚKUJEME! 

(mar)
 

foto1.jpg

Foto: Marek Parma

Čechomorská premiéra „Místečka“

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V pátek 2. září se uskutečnil koncert skupiny Čechomor ve Valašském muzeu v amfiteátru na Stráni. Jako host a zároveň předkapela vystoupila skupina E-band v čele s Oldřichem Veselým, který vydal nedávno novou desku „Restart“. Dalšími hosty byly Věra Martinová , Pavlína Jíšová a její dcera Adéla Lounková. Hlavním hostem koncertu Čechomoru byl Gerry Leonard, irský rodák žijící v  New Yorku. Je to skladatel, kytarista a producent, kterého si pozvali na natáčení nové desky „Místečko“. Album vydali nedávno a na tomto koncertu mělo premiéru.

Čechomor do Rožnova jezdí pravidelně a má zde velký zástup fanoušků. Skupina hraje převážně zlidovělé písničky, které každý zná a rád poslouchá. Na Stráni hrál písně ze staršího repertoáru i z nového CD „Místečko“. Skupina měla velký úspěch. Celý amfiteátr na konci koncertu zpíval a tancoval a vyžadoval přídavek. Vystoupení Čechomoru se nám velice líbilo a tuto skvělou skupinu vřele doporučujeme.

Michal Kamas a Karolína Božáková

cewchomor.jpg

 

Hokejista Junior Jirka Slovák pomůže Rožnovu

Máme pro příznivce hokeje dobrou zprávu : Jirka Slovák,který hraje za Třinec,souhlasil se střídavým startem v Rožnově.Více informací najdete zde :

(nat)

 Proč některým začíná škola až 5. září?

Holky a kluci, kteří chodí do základní školy Pod Skalkou, mají prodlouženy prázdniny. Firma Radekov  dělá novou fasádu a nestíhá.  Mají teprv nasazena okna. Takže díky Radekovu si užijeme ještě pár dnů volna.

(mar)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář